Presentació i dades

El nostre terme municipal, amb una superfície de 16,06 km2, es troba situat al vessant nord-est de la comarca de la Selva, enclavat entre els contraforts orientals de les Guilleries i el curs mitjà del riu Ter, a 17 km de Girona, 40km de la Costa Brava i 100 km de Barcelona,

Les peculiars condicions geogràfiques i climàtiques del municipi, juntament amb una història rica i antiga, han fet d’Anglès una localitat amb un patrimoni històric, cultural i natural de gran rellevància.

La diversitat de la topografia del municipi, amb una altitud que oscil.la entre els 100 metres de la part baixa de la Vall i els 854 metres de la muntanya de Santa Bàrbara, es tradueix en una gran riquesa paisatgística i una notable varietat de flora i fauna autòctona. En aquest sentit, el municipi aplega nombrosos camins i pistes forestals aptes per recórrer en bicicleta o a peu que travessen diferents paratges boscans i rurals ( amb algunes masies de gran interès catalogades com a Bé Cultural d’interès local) des de les quals es poden contemplar magnífiques vistes del poble, de la vall i, des de dalt de Santa Bàrbara, bona part de la Costa Brava i el Pirineu Gironí.

Pel que fa a patrimoni històric i arquitectònic, cal remarcar que Anglès té uns dels barris gòtics més antics i importants de Catalunya, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya,  juntament amb la màquina de Vapor de la fàbrica Burés, també declarada BCIN l’any 2010.

Com arribar?

  • Cotxe: Des de Barcelona, per l’autopista AP-7 (E-15) direcció Girona-França sortida 8, agafar la C-25, sortida 225 direcció Olot-Anglès. Des de Girona, per l’autopista AP-7 (E-15) direcció Barcelona sortida 8, agafar la C-25, sortida 225 direcció Olot-Anglès; o bé, carretera N-141e per Salt, direcció Bescanó-Olot.
  • Autobús: www.teisa-bus.com fan el trajecte d’Olot a Lloret de Mar i de d’Olot a Girona passant per tots els municipis del Ter Brugent (excepte Susqueda) i viceversa. Des de l’aeroport Girona-Costa Brava opera la companyia www.sagales.com fins a la ciutat de Girona.
  • Tren: l’estació de tren més propera es troba a Girona capital, amb servei de regional i mitja distància i tren d’alta velocitat (AVE). També hi ha la possibilitat d’utilitzar l’estació de Sils, amb trens mitja distància i regional. Consultar informació i horaris a www.renfe.es i a http://mou-te.gencat.cat/ línia R11
  • Avió: l’aeroport Girona-Costa Brava es troba a una mitjana de 20km. Hi operen companyies de baix cost oferint vols regulars arreu d’Europa. Més informació a la web de l’aeroport.
  • Lloguer de cotxes: a la ciutat de Girona i a l’aeroport Girona-Costa Brava es poden llogar vehicles a través de diferents empreses.

Dades generals:

Municipi: Anglès
Població: 5.599 (2019)
Comarca: Selva
Província: Girona
Partit judicial: Santa Coloma de Farners
Demarcació territorial: Girona

Adreça: Carrer d’Avall, 31
Telèfon: 972-420058
Fax: 972-420707
CIF: P1700800D
E-mail: info@angles.cat
Superfície: 16,33 km2
Codi postal: 17160
Altura: 181 m.
Plànol carrers