Salutació de l’alcalde

.

Sigueu benvinguts a la web oficial de l’Ajuntament d’Anglès, l’espai a Internet on es publica tota la informació que pot ser útil tant als ciutadans de la vila com als visitants que desitgin conèixer-nos millor.

Les xarxes socials i les tecnologies de la informació i de la comunicació ja fa uns anys que han esdevingut part de la nostra vida quotidiana. És per això que des de l’ajuntament procurem utilitzar-les al màxim i us animem a seguir-nos pels nostres diferents canals.

.

La nostra vila:

Si heu arribat a la nostra web buscant informació sobre la nostra vila, us explico que Anglès es troba situat en una vall preciosa del vessant nord-est de la comarca de la Selva, a 17 Km de Girona, a 100 de Barcelona, a 40 de la Costa Brava i a 90 de les estacions d’esquí.

La nostra vila ofereix la combinació perfecta entre entorn natural, esport, aventura, gastronomia, història i cultura. Estem situats entre rius i muntanyes, amb múltiples camins per recórrer a peu, en bicicleta o fer turisme eqüestre. Aquests camins ofereixen vistes incomparables que sovint porten a ermites i esglésies ubicades en paisatges de gran interès i bellesa. A més, la proximitat dels rius fa que sigui un lloc ideal per a la pesca esportiva.

Els comerços, hotels i restaurants de la vila ofereixen productes de qualitat i de proximitat que podeu consultar fent una tomb per la nostra web de turisme.

A Anglès disposem de tots els serveis: una Llar d’Infants Municipal, un centre educatiu d’educació Infantil i Primària públic i un de concertat, un institut públic d’Educació Secundària obligatòria i post obligatòria, un Centre d’Atenció Primària, un Centre de Dia i una Llar de Jubilats, una Biblioteca Municipal que dinamitza i concentra l’activitat cultural de la vila, un complert complex esportiu amb piscina coberta, piscina exterior, pavelló esportiu i camp de futbol on s’hi duen a terme activitats esportives com futbol, waterpolo, patinatge i bàsquet, entre d’altres activitats puntuals, un arxiu històric amb un fons documental que es remunta a segles d’història i, ben aviat, gaudirem d’un espai museogràfic que recollirà, en les seves diverses sales, els més de 2.500 anys d’història d’aquest assentament humà que avui anomenem Anglès.

Comptem amb un dels barris gòtics més antics i importants de Catalunya i amb edificacions modernistes del segle XIX. Al nostre territori s’hi troben masies de gran valor arquitectònic i històric, algunes d’elles fortificades.

Tenim una peça única catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional: la màquina de vapor de la Burés, de més de 100 anys d’antiguitat que encara funciona i que es pot visitar en el seu emplaçament original.

Però el nostre principal tresor és la gent d’Anglès, la que s’estima el poble, que en té cura, que gaudeix dels seus serveis, que atén i serveix a vilatans i visitants en els seus establiments o la que participa i col·labora desinteressadament en les activitats i esdeveniments que s’hi organitzen. Perquè, al capdavall, a un poble qui li dona vida és la seva gent.

 

 

.

Jordi Pibernat i Casas
Alcalde d’Anglès

Si voleu saber-ne més sobre mi: (fitxa Alcalde)

Si voleu consultar la meva agenda: (Agenda d’Alcaldia)

Si voleu conèixer el meu Equip de Govern: (Equip de Govern)