Vora Ter Anglès

Gràcies a una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya gestionada amb el Consell Comarcal de la Selva, que ha permès donar feina a dos aturats de llarga durada majors de 45 anys, s’ha dut a terme l’actuació d’adequació de l’antic camí de les pesqueres d’Anglès.

Els dos treballadors del SOC han rebut formació especialitzada en tècniques forestals i especies vegetals autòctones que havien de preservar en la neteja dels itineraris.

En el mapa interactiu adjunt, trobareu tots els detalls de l’itinerari, que a més d’oferir un paisatge d’excepcional bellesa, és també un itinerari saludable al llarg del qual es poden observar espècies autòctones de flora i fauna.

Gràcies a la col·laboració del Consoci del Ter, es faran dues jornades obertes al riu. La primera, prevista per finals de març, serà una passejada naturalista fins arribar a un punt on es farà una activitat d’anellament d’ocells, recerca d’amfibis i coneixement de plantes medicinals. La segona, de pesca científica, serà al juliol. Ambdues són ideals per famílies, infants i gent gran.

L’Ajuntament agraeix la col·laboració desinteressada dels ciutadans voluntaris que han aportat idees que han permès millorar el projecte original i que fins i tot s’han implicat donant un cop de mà als treballadors. El pont de ferro de la passera sobre el reg de la Burés ha estat fet per un voluntari habitual que regala el seu temps al seu poble, en Quim Barcelona. També volem agraïr a l’empresari (Llenyes Rissec) que ha regalat els troncs en forma de bancs que trobareu al llarg del recorregut i que permeten seure’s a escoltar la natura i a admirar el paisatge.

Un cop més queda demostrat que la col·laboració entre ciutadans i administracions és la millor manera de construir una societat implicada en la millora constant del seu entorn.

Gorga blava Vista Vora Ter Anglès Travessa sobre el canal Burés Camí Vora Ter darrera Burés direcció pesqueres Pont del canal Burés, any 1891 Pesqueres del Ter, Anglès Vista sobre les illes del Ter Llocs de pesca

Bancs integrats en l'entorn   Vistes sobre el TerTreballadors del SOC desbrossant Vora TerÀnecs de coll verd