- Informació sobre el consell
- Sessió Plenària ( veure vídeo )
- Resultats consulta 2021
- Sessió de constitució (acta pendent d’aprovació)
- Propostes presentades (els centres les estant elaborant)
.
Dins la categoria d’espai de participació estable i presencial, s’ha creat el Consell del Poble que es reuneix de forma ordinària cada 3 mesos o extraordinàriament si algun dels membres ho considera necessari, per tractar qualsevol tema d’interès general.
A causa de les mesures de prevenció de la COVID19 al llarg dels anys 2019 i 2020 no s’han dut a terme reunions del Consell del Poble.
.
Dins la categoria d’espai de participació estable i virtual, el portal de Govern Obert “Som Anglès Punt CAT” http://som.angles.cat permet a la ciutadania comunicar incidències i fer-ne el seguiment, respondre enquestes i veure els resultats, votar determinades decisions, avaluar projectes duts a terme pel govern.
Enllaç http://som.angles.cat
.
⇒ Xarxes Socials
Les xarxes socials que l’Ajuntament d’Anglès posa a disposició dels ciutadans com a canal de comunicació i participació són:
Facebook Ajuntament d’Anglès
Twitter @AjuntAngles
Instagram @ajuntangles
Al llarg dels anys 2019 i 2020 les seccions de missatges directes d’aquestes Xarxes Socials han estat una via important de consulta de dubtes i aclariments sobretot entorn les mesures de prevenció i les actuacions a dur a terme.
El butlletí municipal permet la participació de les entitats de la Vila mitjançant escrits de promoció de les seves activitats, de tots els grups polítics i la difusió dels treballs destacats dels ciutadans. Per publicar al butlletí cal enviar-lo per email a l’adreça butlleti@angles.cat, com a mínim un mes abans de la publicació.
Per consultar els butlletins de l’actual legislatura: http://som.angles.cat/butlletins
.
Sobre els espais de participació ciutadana…
Els espais de participació són els consells, les comissions, les audiències, els processos participatius i les consultes. Els diversos espais de participació ciutadana han d’assegurar que la ciutadania sigui informada i consultada per tal que pugui conèixer, avaluar i així proposar en matèria de les diferents polítiques municipals, per garantir els màxims nivells d’eficiència i qualitat possibles, enriquir la governança i millorar la qualitat de les polítiques públiques.
Aquests espais poden ser estables o puntuals.
Espais puntuals:
No tenen voluntat de permanència en el temps i responen a un objectiu que motiva la seva creació. Molt sovint poden ser alternatives més lleugeres i sostenibles que la solució clàssica de crear un nou consell estable de participació, i es pot optar per processos o taules temporals que canalitzen una preocupació temporal de la ciutadania.
Espais estables:
Els òrgans de participació tenen una funció de consulta, assessorament i proposta per incidir en determinades polítiques públiques municipals. L’essència d’aquests òrgans és esdevenir un espai de deliberació per enriquir el coneixement de la realitat de la ciutat i millorar la presa de decisions.
En aquest sentit, l’Ajuntament d’Anglès ha creat el Consell del Poble.
D’altra banda, l’Ajuntament d’Anglès participa en els següents consells:
- Consell Escolar del Col·legi Pompeu Fabra
- Consell Escolar Institut Rafel Campalans
- Consell d’Alcaldes de la Selva
- Junta Local de Seguretat