Anglès entrarà a la fase 3 de desconfinament el dilluns 15 de juny

novetats-desconfinament-fase3

Amb l’inici de la fase 3 de desescalada el proper dilluns 15 de juny de tota la regió sanitària de Girona (que inclou Anglès) es flexibilitzen una mica més les restriccions imposades per a contenir la propagació del coronavirus.

Un dels canvis més significatius és la mobilitat lliure entre regions sanitàries en fase 3 que siguin contigües, sempre dins de Catalunya. Es tracta d’una mesura implementada pel govern de la Generalitat i que aquesta setmana ja s’ha posat en pràctica a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

En el cas dels residents a la regió gironina es podrà accedir a la zona de la Catalunya Central i a l’Alt Pirineu i l’Aran, si bé entre totes tres demarcacions es pot establir una connexió sense haver de passar per territoris que encara es trobin en fases anteriors a la 3.

Pel que fa a l’àmbit social, la fase 3 permetrà:

  • Reunions de fins a 20 persones en domicilis particulars, a l’aire lliure o en establiments de restauració.
  • Es permet consumir a l’interior de bars i restaurants, també a la barra, sempre que no se superi el 50% de l’aforament.
  • Quant a cultura, s’oferirà la possibilitat a cinemes, sales de concerts, teatres i espais similars d’obrir les seves portes de nou amb un aforament màxim del 50% i amb seients preassignats.
  • Les empreses podran començar a elaborar i posar a la pràctica protocols de reincorporació presencial per al seu personal, on hi hauran de constar mesures de seguretat i prevenció que s’adeqüin al nivell de risc de cada lloc de treball.
  • Ampliació considerable de la capacitat en casaments i cerimònies d’enterrament.

Consulta el recull de preguntes i respostes freqüents sobre la fase 3: ⇒CAT_FAQS-COVID19-FASE3_201106_13h

fase3.png_1069589618mascaretes-obligatories.png_1069589618