Els establiments comercials d’Anglès hauran de tancar els dies 10, 12 i 13 d’abril

A l’Ordre EMC/129/2019, de 28 de juny, per la qual s’estableix el calendari d’obertura a Catalunya dels establiments comercials en diumenge i dies festius per als anys 2020 i 2021, s’estableixen els vuit dies festius que els establiments comercials de Catalunya poden romandre oberts al públic l’any 2020 (5 i 12 de gener,  5 de juliol, 15 d’agost, 12 d’octubre, 6, 13 i 20 de desembre). Cal recordar que no hi ha cap dia d’obertura previst per la Setmana Santa.

A més, a Anglès, mitjançant Decret número 215 de 12 de març de 2020 es va establir el tancament del mercat setmanal mentre duri l’estat d’alarma. A partir d’ara, i fins que s’aixequin algunes restriccions sobre el confinament total, tots els establiments comercials han de tancar també el diumenge i només romandre oberts de dilluns a dissabte laborables i tancar tots els festius. L’objectiu és doble: conscienciar la població que no s’ha de sortir a comprar cada dia sinó cada dos o tres dies i que els treballadors/es dels establiments de productes essencials puguin descansar.

EXCEPCIONS:

Tenint en compte la normativa sectorial segons la qual actuen com a exclusions de l’horari comercial general els establiments dedicats essencialment a la venda de productes de pastisseria, rebosteria, pa, plats preparats, premsa i gasolineres queden exceptuats del compliment del decret de tancament els següents establiments:
– Pastisseria Piferrer (pastisseria i rebosteria)
– Fleca Can Centena (forn de pa)
– Fleca Quim Pa (forn de pa)
– Forn de Pa El Llevat (Can Parramon)
– Ca la Nati (premsa)
– Gasolineres
– Plats Preparats (Rostisseria c/Verneda i Ca l’Elisa amb modalitat repartiment a domicili)

La policia municipal vetllarà perquè aquest extrem es compleixi.

⇒Decret 284 de 6 d’abril 2020 Horari Comercial