Fira de Sant Antoni 2019

Us compartim el programa d’actes de la XXIV edició de la Fira de Sant Antoni els 18, 19 i 20 de Gener 2019

 

Cartell_web-01

 

Programa_Sant_Antoni_2019-01

Agenda amb la informació detallada: http://som.angles.cat/calendari/mes/2019-01

Reportatge d’edicions passades:

2018

2017

Una mica d’història de la celebració de Sant Antoni

Als països de parla catalana Sant Antoni Abat és una figura venerada des del s. XII. Tradicionalment és considerat el patró dels animals de peu rodó i, per extensió, de tots els animals domèstics, així com dels traginers.

La seva festa s’escau el 17 de gener, essent una celebració important en els països d’influència cristiana.

Com a tradicional protector dels animals útils per a les feines del camp, se celebren en honor seu gran nombre de festes populars relacionades amb ells, per tal d’obtenir la fertilitat dels animals i dels aliments, i la seva purificació. En el passat va ser una festa clau en moltes poblacions, essent la festa major d’hivern o festa major petita. Actualment, el seu arrelament és un fet, tot i la desaparició dels animals de treball. ( font: viquipèdia )

Sant Antoni és també un dels dies de la Setmana dels Barbuts.

Des de 1994, a Anglès s’ha recuperat aquesta festivitat ( que hi havia estat molt arrelada en segles anteriors) i és per això que el tercer cap de setmana de gener té lloc la Fira de Sant Antoni d’Anglès.

En la fira recuperada s’hi combinen encertadament els actes tradicionals ( benedicció dels animals amb especial atenció a cavalls, ases i rucs ) amb actes més moderns com mostres de vehicles i tractors.