Anglès comptarà per primer cop amb un Consell d’Infants i Joves

L’òrgan, de caràcter consultiu i de participació, es constituirà el 22 de febrer i estarà format per 13 infants dels centres educatius del municipi.  

A partir d’aquest 2021 Anglès disposarà d’un nou instrument per recollir les aportacions i el punt de vista dels més petits de la vila: el Consell d’Infants i Joves. Es tracta d’un òrgan de caràcter consultiu i de participació on els infants podran dialogar, debatre, elaborar propostes i fer sentir la seva veu sobre temes relacionats amb la vila i la infància.

El Consell d’Infants i Joves es constituirà formalment el pròxim 22 de febrer en la primera sessió plenària de l’òrgan. Aquella dia, l’alcaldessa donarà la benvinguda a tots els alumnes que en formen part i es posaran sobre la taula els primers temes a tractar; entre ells, l’elecció de la marca (logotip) identificadora del Consell o la delegació de la primera funció al Consell. El Consell tindrà 13 membres i el formaran alumnes de l’Institut Rafael Campalans, l’Escola Pompeu Fabra i l’Escola FEDAC, dels cursos de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO.

L’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, destaca que el Consell d’Infants i Joves “és un instrument educatiu que fomenta el diàleg, els valors, la interrelació entre infants de la vila, la coresponsabilitat i la qualitat de la democràcia”; i afegeix que “a més, també representa un gran altaveu per a les inquietuds i propostes dels nostres infants. En aquest sentit, els pressupostos anuals de l’Ajuntament contemplaran, a partir de 2022, una partida dedicada a donar compliment a les propostes aprovades pel Consell”.

Els objectius de la posada en marxa del Consell són potenciar i dinamitzar la participació dels infants i joves, fent possible el debat sobre la vida del poble; promoure un escenari que esdevingui educatiu a la vegada que participatiu; promoure un espai on els infants i joves es puguin expressar en relació als temes que els interessen alhora que aprenen els valors democràtics; i fer possible que els infants i joves siguin subjectes actius de la nostra societat.

Quin serà el funcionament del Consell d’Infants i Joves?

Els representants del Consell d’Infants i Joves seran els receptors de les demandes i propostes dels infants i joves del municipi, les quals s’exposaran en el plenari del Consell.

Un cop a l’any se celebrarà el Ple del Consell d’Infants i Joves, en què es presentaran les propostes del Consell; i el govern municipal donarà resposta escrita a les qüestions plantejades. A més, el consistori també informarà i consultarà al Consell en aquells temes que es cregui que la visió dels infants i joves pugui tenir una aportació qualitativa.

Des de l’Ajuntament s’anima els alumnes a participar en aquest òrgan i s’agraeix a l’Institut Rafael Campalans, l’Escola Pompeu Fabra i l’Escola FEDAC la seva implicació en el projecte.

Fins el 17 de febrer de 2021 qualsevol ciutadà pot fer aportacions a la proposta de reglament del Consell d’Infants i Joves al segúent enllaç:

http://som.angles.cat/article/consulta-publica-previa-proposta-reglament-del-consell-infants-i-joves-dangles